Compartir

Passaven pocs minuts de les vuit de la tarda quan el silenci i les pancartes de llibertat han omplert poc més de la meitat de la Plaça Font. Més d’un miler de persones s’han acostat davant l’Ajuntament de la ciutat per demanar l’alliberament d’Oriol Junqueres, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Rosa Maria Codines, Presidenta d’Òmnium Cultural a Tarragona, ha demanat “la llibertat de tots els presos polítics.”
Per la seva banda Carles Xavier Gómez, coordinador de l’ANC a Tarragona, ha assegurat que “avui es tenia l’esperança que sortissin però que no ha estat possible.” Per això ha fet una crida a “rebentar les urnes.”
El Coordinador de l’ANC ha demanat que “els partits sobiranistes posin en comú alguns punts de compromís de país.” A més ha dit que “des de l’Assemblea no es fa campanya per cap partit.”
Després dels parlaments per part de les dues entitats, representants d’ERC, la CUP i el PDeCAT al consistori han llegit un manifest realitzat per la Taula per la Democràcia on es demanava la llibertat dels presos i l’acció al carrer. Amb tot plegat la concentració ha acabat amb el cant dels Segadors tocat per un acordió, crits, durant uns minuts, de llibertat i cantant els Segadors de veu.