Compartir

Ens fixem en el balanç de la plantada popular al riu Francolí, el tancament de la Sala Trono i les pluges registrades a Tarragona.

Més de 700 persones han participat aquest dissabte al matí en la sisena Plantada Popular al riu Francolí, organitzada conjuntament per Fundació Repsol i Associació Aurora. Els objectius de la Plantada, més enllà de la millora de l’estat ecològic del riu, engloben la integració social i laboral de persones en risc d’exclusió social. Aquest any s’han plantat 1.250 plantes, de 6 espècies diferents d’arbustos.

La Plantada d’aquest any s’ha celebrat al marge dret del riu (al costat del pont de Santa Tecla), apropant-se així, als barris de ponent de la ciutat. En aquesta edició, s’ha comptat amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona. Per facilitar l’accés dels participants a la zona, s’ha instal·lat una passarel·la de vianants per poder creuar el riu.

 

Després de 14 anys d’activitat, aquest dissabte a la nit la Sala Trono tancarà les seves portes en el local de la Part Alta. Ho faran amb la darrera representació de l’obra “Això és tot”, la funció que han escrit els mateixos impulsors de l’espai per parlar, precisament, del tancament del local. Tot i això, esperen ben aviat tenir notícies de l’Ajuntament, que està buscant un nou emplaçament perquè no es perdi el teatre independent i de petit format fet a Tarragona. Per qüestions legals, a la sala actual s’hi haurien de fer obres si es volgués continuar amb l’activitat teatral. Els costos però, són força elevats i es perdria encara més espai, cosa que convertiria la Trono en totalment insostenible econòmicament.

 

Les pluges d’aquest divendres han deixat incidències, tempestes i gruixos de neu a tota Catalunya. A Tarragona, a l’estació meteorològica del Complex Educatiu, s’han recollit 42 litres per metre quadrat entre divendres i la matinada de dissabte. A Prades i a l’Alt Camp la neu ha fet acte de presència i ha deixat el paisatge emblanquinat. Per aquest diumenge les temperatures han de pujar i no ha de ploure més.