Compartir

IMG_0400

La concentració organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana per donar suport a les institucions catalanes per la seva imputació pel 9N, ha estat multitudinària a la Plaça de la Font.

L’acte ha estat presidit per Carles Xavier Gómez, el coordinador de la ANC a Tarragona, i Rosa Maria Codina, la presidenta d’Òmnium al Tarragonès.

La manifestació ha concentrat prop d’un miler de persones davant l’ajuntament i el periodista Ricard Lahoz ha llegit un manifest a favor de la democràcia i el vot, que criticava amb fermesa la posició de l’Estat en les imputacions.

Rosa Maria Codina ha destacat que el fet d’acudir a la concentració reforça la feina fet en el 9N.

Entre els regidors de l’Ajuntament de Tarragona s’hi ha pogut veure els del grup municipal de Convergència i Unió, Esquerra i la CUP i alguns diputats de Junts pel Sí. Cap però, del govern municipal del PSC.

La ministra de foment, Ana Pastor, ha visitat Tarragona per inaugurar el tram de la A27, que enllaça el Morell i la variant de Valls i que tindrà una distància de 9,5 quilòmetres.

Aquest tram és el segon de la A27 i s’afegirà al que ja hi havia entre Tarragona i el Morell de 7.8 quilòmetres. En marxa també està un tercer tram, del que es reprendran les obres, que serà una variant de Valls que s’inaugurarà el desembre.

El més complicat i pel que encara no hi ha data, serà l’execució del túnel que permetria fer arribar la carretera fins a Montblanc.

El pressupost del tram que s’ha inaugurat avui ha estat de 67 milions d’euros, un tram que ha assegurat Anna Pastor que era vital per Tarragona i per Catalunya.

I la Tardor literària s’ha presentat a Tarragona, un edició la d’enguany emmarcada per la celebració dels 80 anys de la visita de Federico Garcia Lorca a la ciutat. I també per la celebració dels 50 anys de l’aparició del llibre Oda nova a Tarragona i altres poemes de Joan Antònio i Guàrdies.

Arrel de la commemoració de la visita de Lorca es realitzaran diversos actes, com l’exposició Òpera Muda al vestíbul al Teatre Tarragona aquest proper dijous.

A banda, també s’ha presentat la programació habitual de la Tardor literària, on es consolida el cicle de Lectures dramatitzades, amb el treball de la Casa de les Lletres i l’Escola de Lletres amb la col·laboració de la Cooperativa Obrera.

En total, es sumen 27 actes i 5 exposicions, en les quals han intervingut un total de 25 entitats.

I la Cursa de la Dona del Corte Inglés celebra el 8 de novembre la seva segona edició. L’any passat es van assolir les 1.000 inscripcions i aquest any s’ha proposat assolir les 1.500.

La cursa té un recorregut de 5,4 quilòmetres, que s’iniciarà del mateix centre comercial travessant la rambla nova fins el balcó del mediterrani i recorrent la via del imperi romà o l’avinguda Catalunya per acabar al mateix Corte Inglés.

El seu principal objectiu és recaptar fons per donar suport a totes les entitats que lluiten contra les malalties oncològiques. A banda de la recaptació de cada inscripció, també serà possible aportar un donatiu mitjançant el Dorsal 0, per totes aquelles persones que vulguin ajudar sense participar en la cursa.

Pel que fa al temps:

Les temperatures baixaran avui, sobretot les mínimes. El dia s’iniciarà amb molt núvols amb possibles tempestes i pluges, però que al llarg del matí poden desaparèixer i deixar clarianes. Cap a la tarda, més clarianes que poden deixar el cel seré.

TEMP. MÀXIMES 21 MÍN. 14